Matićeva: Fejsbuk u obrazovne svrhe

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić predstavila je u Parizu, u organizaciji Uneska, projekat o upotrebi Fejsbuka u obrazovne svrhe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.02.2010.

15:38

Default images

"Ovaj pilot projekat najpre je primenjen u Petoj beogradskog gimnaziji, u nastavi književnosti, tako što su napravljeni profili naših pesnika romantičara, čija se dela uče u drugom razredu", rekla je Matićeva. Profili su otvoreni za sve predstavnike srpskog romantizma koji su u programu za nastavu srpskog jezika i književnosti za gimnazije i srednje skole.

Profile su tako dobili Vuk Karadžić, Petar Petrović Njegoš, Branko Radićević, Jovan Jovanović Zmaj, Živorad Jakšić i Laza Kostić.

"Projekt je naišao na veliko interesovanje predstavnika za mlade u Unesku zato što nema nikakvih dodatnih troškova, a učenike motiviše da slobodno vreme, koje ionako provode na Internetu, upotrebe u nastavnom procesu", istakla je Matićeva.

Ministarka je dodala da je Unesko zainteresovan da taj projekat predloži zemljama članicama, a isti stav su izneli i brojni predstavnici zemalja koji će ga, kako su najavili, preporučiti svojim nastavnicima i profesorima.

"Zajedno sa Uneskom napravićemo kratak opis, kao svojevrsno uputstvo, kako se Fejsbuk može koristiti u nastavi, pre svega društvenih predmeta kao što su književnost, filozofija, sociologija ili istorija", objasnila je ona.

Ovaj projekat će svakako biti preporučen i nastavnicima i profesorima širom Srbije, Unesko će sličnu preporuku staviti na svoj sajt i preporučiti svojim članicama, kazala je Matićeva.

Prezentaciji u Unesku prisustvovao je i ministar prosvete Žarko Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: