Poziv na bojkot institucija Kosova

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica pozvao je na bojkot institucija Vlade Kosova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.02.2010.

15:22

Default images

Privremeni organ osudio je plan Vlade u Prištini i Međunarodne civilne kancelarije Pitera Fejta da, mimo Rezolucije 1244, sever Kosova integriše u kosovski sistem i tako ugasi institucije Srbije. Na konferenciji za novinare članovi ovog organa pozvali su radnike lokalne samouprave i prosvete da ne primaju plate iz Prištine i na bojkot svih institucija Vlade Kosova.

Građani su upozoreni da se ne uzimaju kosovska lična dokumenta jer na taj način, kako se navodi, priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Kako je saopšteno, eventualno raspisivanje i održavanje izbora u organizaciji nepriznatih kosovskih institucija suprotno je Ustavu i Rezoluciji 1244, pa je Privremeni organ pozivao sve političke subjekte i pojedince srpske i nealbanske zajednice da na bojkot.

Od nadležnih organa Srbije zatražena je odlučnija borba i puna podrška očuvanju i jačanju srpskih institucija kao i "jasan, nedvosmislen stav prema onima koji krše Ustav Republike Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: