Transparentnost: Zaštititi radnike

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije -Transparentnost zatražio je promenu propisa kako bi se dugoročno rešili problemi radnika u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.02.2010.

15:17

Default images

"Institucija zaštitnik građana trebalo bi da pokrene proceduru da se promene važeći zakonski propisi, kako bi se omogućila zaplena imovine ljudi koji su doveli u pitanje egzistenciju i život dostojan radnika", navodi se u dopisu koji je dostavljen zaštitniku građana Saši Jankoviću i u kome se od njega traži angažovanje po tom pitanju.

"Transparentnost" predlaže i da se od prodaje te imovine namire potraživanja radnika koji nisu primali svoje zarade, slično Zakonu o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom.

U saopštenju taj Savet, takođe, zahteva od zaštitnika građana da pokrene promenu zakonskih propisa kako bi se onemogućilo nesavesnim rukovodiocima i vlasnicima privatizovanih preduzeća da gde god se pojave uništavaju firme i primoravaju radnike da štrajkuju, protestuju i dovode u pitanje funkcionisanje naše države.

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije -Transparentnost u saopštenju ističe da podržava radnike u ostvarenju njihovih ustavnih prava, kao što su pravo na zaradu, zdravstveno i socijalno osiguranje.

Sedište tog Saveta je u Trsteniku, a u borbi protiv korupcije i na zaštiti ljudskih prava ova organizacija je angažovana u Srbiji pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: