Izmene u saobraćaju zbog “Gazele“

Zbog radova na popravci mosta "Gazela", od ponedeljka, 1. februara, do završetka radova, privremeno će doći do izmena u saobraćaju.

Izvor: Beta

Subota, 30.01.2010.

16:41

Default images

Kako je saop[tio Sekretarijat za saobraćaj, pešački prelaz u Dečanskoj ulici kod Doma sindikata (“Borba“) biće ukinut, a njegova zona biće zatvorena ogradom za pešake. Pešacima je, kako se navodi u saopštenju, preporučeno da umesto tog pešačkog prelaza koriste podzemni pešački prolaz Nušićeva ili pešački prelaz na raskrsnici Dečanske i Vlajkovićeve ulice.

Na raskrsnici Dečanske i Nušićeve ulice doći će do izmene signalnog plana, čime će se dati više vremena vozilima koja skreću u Terazijski tunel.

Na raskrsnici Brankove i Ulice carice Milice doći će do izmene signalnog plana u radu semafora, čime će se dati više vremena za prolazak vozila Brankovom ulicom.

Biće ukinut i pešački prelaz preko Brankove ulice, na raskrsnici Brankove i Ulice carice Milice, zona tog pešačkog prelaza biće zatvorena ogradom za pešake, a pešacima je preporučeno da za prelazak preko Brankove ulice koriste podzemni prolaz Zeleni venac.

Na raskrsnici Pop Lukine i Brankove ulice doći će do izmene signalnog plana u radu semafora, čime će se dati više vremena za prolazak vozilima duž Brankove ulice.
(fotomontaža: st.maurice, forum.b92.net)
Levo skretanje svim vozilima sa Brankovog mosta u Pop Lukinu ulicu biće zabranjeno, saobraćajna traka koja se koristi za skretanje biće zatvorena, a vozačima koji su do sada koristili tu trasu za kretanje preporučeno je kretanje alternativnom trasom.

Preporučuje se skretanje sa Brankovog mosta desno, prema Ulici Gavrila Principa i za dalje kretanje korišćenje trase Gavrila Principa - Crnogorska - Karađorđeva - Pariska - Kneza Sime Markovića.

U Pop Lukinoj, u zoni raskrsnice sa Brankovom ulicom, od dve postojeće saobraćajne trake za desno skretanje koristiće se samo jedna.

Na Brankovom mostu će svim vozilima biti dozvoljeno kretanje žutom trakom, u smeru od Brankove ulice ka Novom Beogradu.

I u Bulevaru Nikole Tesle, u smeru ka Brankovom mostu, od Ulice Ušće do Bulevara Mihajla Pupina, svim vozilima će biti dozvoljeno kretanje žutom trakom.

A gradonačelnik Beograda Dragan Đilas poručio je danas da stanovi za raseljene Rome ne mogu biti uslov za kredit za rekonstrukciju mosta i da će, ukoliko evropske banke ne odobre sredstva za "Gazelu", grad potražiti novac na drugom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: