Počinje raspodela hrane na Haitiju

Svetski program za hranu (WFP) saopštio je da je počeo prvu sistematsku raspodelu hrane na Haitiju od kako je tu ostrvsku zemlju pogodio zemljotres.

Izvor: Beta

Subota, 30.01.2010.

17:13

Default images

U Port-o-Prensu je određeno 16 mesta na kojima će samo žene moći da preuzimaju namirnice. Raspodela hrane posle zemljotresa koji je pogodio Haiti 12. januara obeležena je, podseća AP, lošom koordinacijom, propustima i haotičnim redovima gladnih ljudi gde su često mlađu muškarci terali žene i slabije od sebe i uzimali njihova sledovanja.

Širom Port-o-Prensa utvrđena su mesta za raspodelu pomoći, a WFP i druge humanitarne organizacije obezbediće redovan priliv hrane i druge pomoći svima kojima je potrebna, saopštila je ta organizacija.

Haićani će, počevši od danas, primati kupone koji će svakoj porodici obezbediti po 25 kilograma pirinča. Prve raspodele počeće u nedelju, a jedino će žene moći da podižu sledovanja, saopštio je WFP.

WFP je najavila saradnju sa drugim humanitarnim organizacijama i lokalnim vlastima kako bi pomoć dobili svi kojima je potrebna.

"Novi sistem će nam omogućiti da brže pružimo pomoć u hrani većem broju ljudi", rekla je izvršna direktorka WFP-a Džoset Širan.

Cilj WFP-a je da u naredne dve sedmice dostavi pomoć za preko dva miliona ljudi. Ta organizacija je do danas na Haitiju podelila preko 16 miliona obroka za skoro 600 000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: