Država preuzima imovinu Uskokovića

Država naredne nedelje preuzima preostalu oduzetu imovinu bivšeg direktora EDB-a, kažu za B92 u Ministarstvu pravde.

Izvor: B92

Subota, 30.01.2010.

15:11

Default images

Država će u narednih nedelju dana preuzeti i poslednja dva od 12 oduzetih objekata u vlasništvu bivšeg direktora “Elektrodistribucije Beograd” (EDB) Branislava Uskokovića i članova njegove porodice, rekao je za B92 državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Reč je o vili na Vračaru i kockarnici koje bi trebalo da preuzme gradska vlast. Planirano je da se vila u Petrogradskoj broj 3 preuredi za obdanište, a prostorije kockarnice da se ustupe penzionerima.

Istaga protiv Uskokovića, koja je nastavljena posle oduzimanja stanova u Beogradu, utvdila je da on poseduje još imovine, kaže Homen.

“Jedinica za finansijske istrage je utvrdila da postoji još imovine pored ovih dvanaest objekata, 450 metara kvadratnih u samom Beogradu, kao i imovina u inostranstvu - Francuskoj i Crnoj Gori, a tu je i fabrika koja je kupljena u privatizaciji”, kaže Homen.

“Trenutno se vodi finansijska istraga o ovome, Tužilaštvo je podnelo zahtev i čeka se odluka o budućem privremeno-trajnom oduzimanju”, navodi on.

O oduzimanju Uskokovićeve imovine pisao je i današnji "Blic", o čemu više možete čitati u našoj kategoriji Drugi pišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: