Srećković posetio srpsku dijasporu

Ministar za dijasporu Srđan Srećković ocenio je da je veliki adut Srbije na putu ka članstvu u EU integracija dijaspore u lokalne zajednice zemalja gde žive.

Izvor: B92

Subota, 30.01.2010.

15:10

Default images

Formiranjem Skupštine dijaspore Srba u Francuskoj, dijaspora dobila predstavnika koji će legitimno da je zastupa i sprovodi njene interese, kako u odnosu na maticu, tako i u odnosu na institucije vlasti Francuske, smatra Srećković.

Ministar do 31. januara u Parizu, gde prisustvuje Svetosavskom balu u okviru manifestacije Put svetosavlja - dani svetosavlja.

Ovoj manifestaciji, koja se svake godine tradicionalno održava u francuskoj prestonici, pored zvaničnika vlada Francuske i Srbije, prisustvuju ambasador Srbije u Francuskoj Dušan T. Bataković i predstavnici Srpskog kulturnog centra u Parizu.

Svetosavski bal organizuje Skupština dijaspore Srba u Francuskoj već pet godina zaredom.

Kako je saopštilo Ministarstvo dijaspore, tokom boravka u Parizu Srećković će se sastati i razgovarati s predstavnicima Skupštine dijaspore Srba u Francuskoj, gde će predstaviti plan rada Ministarstva za 2010. godinu.

Procenjuje se da sada u Francuskoj živi oko 160.000 naših građana, od kojih 70 odsto ima dvojno državljanstvo.

Najveća koncentracija naše dijaspore je na širem području Pariza i u drugim većim gradovima i industrijskim centrima kao što su Lion, Lil i Ren, u turističkim mestima na Azurnoj obali i u poljoprivrednim oblastima u centralnoj i severnoj Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: