EPS potpisao ugovor od 17,8 miliona

Elektroprivreda Srbije potpisala je sa firmom "Klajd Bergeman" ugovor vredan 17,85 miliona evra za projekte zaštite životne sredine u kostolovačkom basenu.

Izvor: B92

Petak, 29.01.2010.

14:14

Default images

Podizvođači u poslu biće srpske kompanije Goša Montaža i Goša FOM. "Od ugovorene sume, srpskim kompanijama će pripasti 40 odsto vrednosti, čime je još jednom na konkretnom poslu pokazana podrška EPS-a srpskoj privredi", stoji u saopštenju EPS-a.

Ugovor se odnosi na zamenu postojećeg sistema za transport pepela i šljake malovodnim hidrauličkim sistemom transporta koji će znatno smanjiti uticaj postrojenja na vodu, zemljište i vazduh u blizini elektrana, kaže se u saopštenju.

Osim ovog projekta u naredne dve godine biće završena i rekonstrukcija elektrofiltera na termoelektrani (TO) Kostolac B (Drmno).

Projekat zaštite životne sredine u kostolačkom energetskom basenu finansiraju Državna nemačka razvojna banka (KfW) i EPS.

Ugovor su potpisali generalni direktor EPS-a Dragomir Marković, predstavnik TO Kostolac Dragan Jovanović, predstavnik lidera konzorcijuma - firme "Klajd Bergeman" Džef Hadson i predstavnik lokalnog dela konzorcijuma, generalni direktor Goša Montaže Branko Šljivar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: