Lančani sudari kod Dobanovaca

Devet osoba je povređeno u nekoliko lančanih sudara koji su se jutos dogodili na autoputu kod Dobanovačke petlje. Otežan saobraćaj na autoputu.

Izvor: B92

Petak, 29.01.2010.

08:50

Default images

Policija je saopštila da se zbog guste magle na petlji kod Dobanovaca jutros dogodilo više lančanih sudara, u kojima nije bilo teško povređenih osoba. Kako navode u Informativnoj službi MUP-a, dogodila su se tri ili četiri lančana sudara.

Portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović izjavio je da je devet osoba, koje su povređene u jutrošnjem lančanom sudaru kod Dobanovaca, primljeno u beogradski Urgentni centar i sve su lakše povređene.

Jovanović je istakao da je povređenima ukazana potrebna medicinska pomoć i pružena odgovarajuća zdravstvena nega i da niko od povređenih nije u životnoj opasnosti.

Hitnoj pomoći je u 8.37 časova prijavljen lančani sudar na autoputu u smeru ka Zagrebu, pre Dobanovačke petlje, u kojem je učestvovalo više od 50 vozila, rekla je portparol Hitne pomoć Nada Macura.

Na autoputu na desetom kilometru od Beograda u jednom od lančanih sudara učestvovalo je petnaestak vozila, a zbog toga su bile blokirane sve tri trake autoputa. Vozači kažu da su u čudu kako u sudaru niko nije poginuo i da se sve odigralo u nekoliko sekundi.

Ubrzo nakon što je došlo do sudara stvorila se kolona vozila jer su sve tri trake autoputa iz pravca Beograda ka Šidu bile blokirane. Hitna pomoć zbrinula je povređene, a policija je uspela da izvuče jednog od vozača koji nije mogao da izađe iz automobila.

Saobraćaj je preusmeren na Obrenovački put i dalje preko Ostružničkog mosta.

Inače, Auto-moto savez je saopštio da se u nižim predelima Srbije saobraćaj odvija usporeno, po mestimično klizavim kolovozima koji su na pojedinim deonicama prekriveni ugaženim snegom.

Magla smanjuje vidljivost do 50 metara i jako otežava saobraćaj na području Srema, na auto putu E-70 Beograd-Šid i na širem području Beograda.

Magla otežava saobraćaj i na putevima ka Zrenjaninu, Pančevu i Obrenovcu, ima je i okolini Valjeva, Kraljeva i Crnog Vrha, dok sa sumaglicom treba računati na putevima u Vojvodini, u okolini Loznice i Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: