Izmene na "Gazeli" zbog oštećenja

Zbog oštećenja na glavnom stubu beogradskog mosta "Gazela", zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2010.

17:57

Default images

Na beogradskom mostu "Gazela" i pristupnim putevima je iz preventivnih razloga izmenjen režim saobraćaja jer je primećena naprslina na nosaču mosta, rekao je za B92 Zoran Drobnjak direktor JP “Putevi Srbije“.

Teretni saobraćaj, iz pravca Beograda ka Novom Beogradu pre mosta Gazela, preusmerava se na alternativni pravac - Kružni put R-251 i Obilaznicu oko Beograda.

Zatvara se srednja saobraćajna traka mosta za sav motorni saobraćaj, u smeru Beograd - Novi Beograd, dok će se saobraćaj obavljati brzom i sporom trakom, odnosno levom i desnom saobraćajnom trakom mosta.

"Uočena je naprslina na nosaču i odmah smo intervenisali da se zaustavi teretni saobraćaj da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao. To ćemo srediti u narednih petnaestak dana. Zabranjen je sav motorni saobraćaj srednjom trakom ka Novom Beogradu, dok je na ostale dve trake uvedeno ograničenje od 40 kilometara na sat", rekao je Drobnjak.

Drobnjak je naveo da se u suprotnom smeru saobraćaj odvija normalno.

"Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom signalizacijom i opremom, a sprovodiće se uz asistenciju patrola saobraćajne policije. Apelujemo na vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu", kaže on.

Izmene linija GSP-a

Autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) saobraćaju preko mosta Gazela u smeru ka Novom Beogradu, uz delimično preusmeravanje linija 88, 89 i 601, izjavio je glavni dispečer GSP-a Radislav Stepanović.

Stepanović je agenciji Beta rekao da su zbog radova na Gazeli zatvorene uzlazne rampe iz pravaca Sajma i Savske ulice i da vozila sa
linija 88, 89 i 601 koriste parternu saobraćajnicu Mostara, idu na autoput ka Nišu i menjaju pravac kod Hitne pomoći.

"Pravac od Autokomande za linije 17 i 18 i silazna rampa kod Kneza Miloša i dalje su apsolutno bezbedni", rekao je Stepanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: