Rusija nastavlja saradnju sa Iranom

Ne postoje prepreke vojnoj saradnji Rusije i Irana, kaže direktora državne agencije za izvoz oružja "Rosoboroneksporta" Anatolija Isajkina.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2010.

12:42

Default images

Uprkos napetosti koju u svetu izaziva iranski nuklearni program, "ništa ne sprečava nastavak vojno-tehničke saradnje (sa Iranom)", rekao je Isajkin. On je dodao da se sadašnje sankcije UN ne odnose na prodaju ruskog oružja Iranu.

Rusija je 2007. godine potpisala ugovor sa Iranom o prodaji raketa S-300 zemlja-vazduh, ali ih do sada nije isporučila. Moskva je izložena međunarodnom pritisku da otkaže taj ugovor.

Isajkinova izjava je, podseća AP, došla dan posle najave ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da bi Moskva mogla da podrži uvođenje oštrijih sankcija Iranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: