Požar u studentskom domu "4. april"

U beogradskom studentskom domu "4. april", nešto pre 10 časova, izbio je požar, koji je ubrzo po dolasku vatrogasne ekipe lokalizovan. Povređenih nema.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2010.

12:06

Default images

U trenutku izbijanja požara u studentskoj sobi 418 na četvrtom spratu nije bilo stanara, a studenti dela zgrade u kome je izbio požar bili su evakuisani dok požar nije ugašen. Na teren su po pozivu izašle četiri vatrogasne ekipe i policija, jedna soba je u požaru potpuno izgorela, a dve su bile zahvaćene vatrom.

Požar je izbio dok je većina stanara Studentskog doma spavala, kažu studenti sa kojima je razgovarala ekipa B92:

"Dogodilo se to da smo uglavnom svi spavali, pošto je oko 10 ujutru, mi smo normalno studenti, učimo noću, do kasno spavamo ujutru. I uglavnom smo čuli lupu, galamu i u jednom momentu čistačicu koja lupa na vrata: ‘Izlazite požar je!’. I kad smo otvoirli vrata ogroman gusti dim. Normalno, svi u spavaćicama i u papučama, izletali, trčali, jedna po jedna."

"Bile smo u prizemlju u svojim sobama i samo smo čule odjednom da treba da se evakuiše ceo sprat, da izađemo svi iz soba, i u tom trenutku nismo znali šta se dešava."

"Čuo se samo neki prasak, samo je nešto lupilo kada su uzeli da gase požar."

Nakon obezbeđivanja mesta uviđaja, studenti su mogli da se vrate us voje sobe. Uzrok požara biće naknadno utvrđen, a kako nezvanično saznajemo, požar je najverovatnije izazvao rešo ili neki drugi električni uređaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: