Hladnoće odnele dva života

Velike hladnoće i sneg odnele su protekle nedelje dva života u valjevskom kraju, potvrđeno je u Policijskoj upravi.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 27.01.2010.

23:14

Default images

U selu Gornji Taor komšije su prošle nedelje u snegu pronašli beživotno telo Stanimira Milićevića iz sela Brezovice koji se smrzao od hladnoće. Niska temperatura je bila uzrok i smrti Svetislava Jovanovića (58) iz sela Vračevića koji je pronađen smrznut u snegu, prošlog četvrtka. On se smrzao vraćajući se sa slave Svet Jovan.

Obdukcija je potvrdila da se u oba slučaja radilo o smrzavanju.

U međuvremenu se saobraćaj na putevima u valjevskom kraju odvija uz velike teskoće.

Naročite probleme imaju ekipe hitne pomoći s obzirom da je zbog vremenskih prilika koje naročito utiču na hronične bolesnike, povećan broj poziva za njihovu intervenciju.

Saobraćaj otežan zbog snega

U Srbiji je zbog snega koji je neprestano padao skoro 20 sati, saobraćaj veoma otežan. Debljina snežnog pokrivača u zemlji je od 15-25 centimetara.

Sneg je na severu zemlje prestao da pada, dok u višim predelima i dalje pada slab sneg. Saobraćaj je i dalje uglavnom otežan. Glavne ulice Beograda su prohodne, te zastoja nema, a sve ekipe "Beograd puta" su na terenu.
(Tanjug)
“Na putevima u nižim predelima ima snega na kolovozu u visini od jednog do tri centimetra uključujući i autoputeve E-70 i E-75, dok u planinskim predelima i preko planinskih prevoja ima ima od 3 do 5 centimetara snega, zbog čega je obavezna upotreba zimske opreme na celom području Srbije. Na autoputu E-75 kritične deonice su kod Ražnja i na Begaljičkom brdu. Zbog niskih temperatura, pored snega ima i leda, što utiče na bezbednost saobraćaja i zahteva od vozača da budu naročito oprezni”, ističe Jovica Mitić iz AMSS-a.

Saobraćajnice prvog reda se čiste bez prestanka od utorka uveče, a kada sneg prestane da pada ekipe "Beograd puta" raščišćavaju i ulice drugog prioriteta.

Tokom noći angažovani su i radnici Gradske čistoće, kao i dežurne ekipe i mehanizacija Zelenila Beograd.

U gradskom sekreterijatu za inspekcijske poslove kažu da su vlasnici lokala uglavnom očistili prostor ispred svojih objekata, dok ulazi u zgrade i prostori ispred kapija privatnih kuća predstavljaju opasnost.

"Ono što nam je bolna tačka, to su trotoari. Trotoari nisu uvek u nadležnosti komunalne inspekcije. Nadzor grad vrši, ali ne i da čisti. Ovim putem apelujem na građane, skupštinama stanara da očiste. Soli ima dovoljno. Podeljena je na vreme, jer nismo u maju, nego u januaru”, kaže gradska sekretarka za inspekcijske poslove Gorjana Obrenović.

U Beogradu je tokom dana temperatura bila oko - 5, a najniža temperatura u Srbiji u sredu bila je, minus 14 stepeni, zabeležena je na Crnom vrhu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: