Vukanić iz SNS-a na čelu Voždovca

Odbornici Skupštine opštine Voždovac danas su tajnim glasanjem izabrali predsednika opštine Dragana Vukanića iz Srpske napredne stranke.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2010.

20:43

Default images

Vukanić je izabran sa 32 glasa na sednici koju su prethodno napustili odbornici liste "Za bolji Vozdovac", nezadovoljni što je, na praznik Svetog Save, sednica radna a ne svečana. Skupština opštine Voždovac ima 56 odbornika.

Izabran je i zamenik predsednika opštine - Dragan Čović iz Demokratske stranke Srbije, kao i devet članova Opštinskog veća, čime je posle više od deset meseci formirana vlast u toj beogradskoj opštini.

Novi predsednik opštine je nakon imenovanja rekao da "se plaši obaveze koju je preuzeo, ali da će aktivno i ozbiljno učestvoavati u radu opštine i da će obećanja, data Vožovčanima, nova vlast početi da ispunjava već sutra".

On je dodao da ovog puta u opštini nisu deljenje funkcije već raspoređenje obaveze.

"Obećanja data u kampanji biće smernice koje će važiti za sve u opštini, bez obzira na to iz koje su stranke", rekao je Vukanić i podsetio da su prioriteti nove opštinske vlasti, čiju većinu čine naprednjaci i narodnjaci, bezbednost dece i efikasnija opštinska uprava.

On je dodao da će nova vlast na Voždovcu obezbediti javnost u radu svih organa, da će biti uvedena elektronska uprava i da će nastojati da privuku investitore.

Vukanić je rekao da nije zadovoljan time što je iz budžeta grada Beograda za kapitalne investicije na Voždovcu izdvojeno 40 miliona dinara, ali se nada boljoj saradnji sa gradskom upravom.

"Verujem da ni Skupština grada neće odbiti saradnju kada je reč o uvođenju nadzora u školama i vrtićima, kao i kada je reč o ukidanju lista čekanja za predškolske ustanove. Potrebno je samo malo više volje, a mi ćemo se truditi da ispunimo data obećanja", rekao je novoizabrani predsednik opštine.

Vukanić, rođen 1956. godine u Andrijevici u Crnoj Gori, zaposlen je kao lekar u Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj.

Skupština opštine Voždovca konstitutisana je u ponedeljak, 18. januara, kada su verifikovani mandati odbornika i izabran predsednik i sekretar Skupštine opštine.

Za predsednika Skupštine opštine tada je izabran naprednjak Milan Rajković, za njegovog zamenika Marko Sarić iz redova narodnjaka, za sekretara Skupštine opštine Danica Simeunović (SNS), a za njenog zamenika Branko Nedeljković (DSS-NS).

Skupština grada Beograda raspustila je početkom marta prošle godine Skupštinu opštine Voždovac, a na izborima 6. decembra, trećim u poslednjih godinu i po dana u toj opštini, naprednjaci su osvojili 26, lista "Za evropski Voždovac" 20 mandata, koalicija DSS-NS šest, a SPS-PUPS-JS četiri odbornička mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: