Konuzin: Saglasnost za kredit

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je da je ostvarena principijelna saglasnost o kreditu od 200 miliona dolara za budžet Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2010.

20:11

Default images

"Takođe, postoji načelni stav da će preostala suma od oko jedne milijarde dolara biti namenjena za realizaciju infrastrukturnih objekata i postignut je sporazum da će srpska strana predočiti neophodne projekte izgradnje železničkih pruga i autoputeva", kazao je Konuzin.

On je, posle susreta sa zamenikom gradonačelnika Beograda Milanom Krkobabićem, naveo da su neki projekti već predati, da se razmatraju i da će nakon toga biti određena sredstva za njihovu realizaciju.

"To znači da će realizacija tih projekata zavisiti od saradnje dveju strana i smatramo da ćemo uskoro postići saglasnost oko toga šta treba činiti", kazao je ambasador.

Krkobabić i Konuzin su se složili da velike kompanije dve zemlje treba ubuduće da šire saradnju na osnovu međudržavnih ugovora i dogovorili su konkretne mere pomoći u cilju postizanja saradnje malih i srednjih preduzećima.

Zamenik gradonačelnika je istakao da je pored ekonomske saradnje sa ambasadorom Rusije razgovarao i o vraćanju naziva ulica u Beogradu po ruskim vojskovođama, o obeležavanju Dana pobede 9. maja i o tome da Sajam knjiga 2011. godine u Beogradu bude u znaku ruske literature.

Krkobabić je ocenio da je sve izraženija kulturna saradnje Rusije i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: