Boljevićeva: Još bez obrazloženja

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević kaže da nema podatak da je bilo koji sudija dobio obrazloženje Visokog saveta sudstva zašto nije reizabran.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2010.

15:51

Default images

Boljevićeva je, na konferenciji za novinare, rekla da su sudije za prekršaje dobile odluku Visokog saveta sudstva, ali bez obrazloženja, u kojoj je samo spisak neizabranih sudija i konstatacija da im je prestala funkcija sa poslednjim danom prošle godine.

Prema rečima Boljevićeve, više stanih nacionalnih asocijacija sudija - iz Francuske, Španije, Portugala, Nemačke, uputilo je, povodom reizbora sudija u Srbiji, protestne note ambasadama Srbije u njihovim zemljama.

Nemačka asocijacija dostavila je protestnu notu i svojoj ambasadi u Beogradu, ministarki pravde Srbije Snežani Malović i predsedniku Srbije, Borisu Tadiću, rekla je Boljevićeva.

Prema njenim rečima, asocijacija sudija iz Portugala naslovila je svoju protestnu notu kao "teški atentat na srpsko pravosuđe".

Predstavnici Granskog sindikata pravosuđa „Sopos“, rekli su da zaposleni u pravosuđu imaju veoma niske plate i najavili su da će ih pozvati na generalni štrajk, kada prorade sudovi, za koje navode da su još blokirani zbog promena koje su uvedene.

Predsednica „Soposa“ Zora Jojić rekla je da taj sindikat nije protiv reforme pravosuđa, već protiv načina na koji se ona izvodi jer je, kako kaže, izvršeno pravno nasilje nad pravosudnim sistemom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: