Pilot leteo suprotno od preporuke

Pilot aviona koji se srušio u Sredozemno more leteo je suprotno od pravca na koji ga je navodila kontrola nakon poletanja, kaže libanski ministar za saobraćaj.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2010.

12:30

Default images

Iz kontrolnog tornja je dobio instrukcije da koriguje svoju putanju, ali je pilot "vrlo brzo i čudno skrenuo avion koji je zatim nestao sa radara", rekao je libanski ministar za saobraćaj Gazi Aridi. Etiopska kompanija "Etiopijan erlajnz" sinoć je saopštila da je pilot imao više od 20 godina iskustva.

Avion se srušio u more nekoliko minuta po poletanju sa aerodroma u Bejrutu. Strahuje se da su svih 90 putnika i članova posade poginuli.

Ministar odbrane Libana Elijas Mur juče je izjavio da je snažna oluja bila uzrok nesreće, a vlasti su odbacile mogućnost da je u pitanju teroristički napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: