Temperatura u Srbiji ispod nule

Meteorolozi kažu da u Srbiji, osim niskih temperatura koje će se kretati do -18 u Timočkoj krajini i jakog vetra u Južnom Banatu, treba očekivati i sneg.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2010.

10:24

Default images

Ovakvo vreme nas očekuje do subote, a pad temperature oko nula, trajaće kratko, pa ledene dane treba očekivati i sledeće nedelje. Zbog ovakvog vremena povećan je broj poziva Hitnoj pomoći.

"Zima će primorati ljude da što više borave u zatvorenim prostorima i umereno toplim stanovima. U ovom periodu smo manje smo otporni na viruse i bakterije, zato je neophodno je da građani doručkuju, spavaju šest do osam sati i da se slojevito oblače što omogućava koži da diše", kaže portparol Hitne pomoći, Nada Macura.

Prema njenim rečima, neophodno je da pijemo čajeve i ne boravimo dugo na otvorenom prostoru.

"Pacijenti koji imaju virus, problem sa cirkulacijom treba da se što manje kreću. Neophodno je da se stres stavi pod kontrolu jer se, u suprotnom, smanjuje otpornost organizma. Ne treba konzumirati alkohol, jer je u suprotnosti sa ovakvim vremenom. Prostor je potrebno provetravati bar deset minuta na svaka dva sata", dodaje Macura.

Veoma niske temperature, koje su dostizale do 35 stepeni ispod nule, zabeležene su u Istočnoj Evropi, odnosno u Turskoj, Bugarskoj i Poljskoj. Zaječar je u ponedeljak bio najhladniji grad na Balkanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: