Humanitarna akcija B92 na KiM

B92 je i ove godine organizovao humanitarnu akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za decu sa Kosova i Metohije, a u toku je njihova dodela.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2010.

13:04

Default images

Za višednevnu posetu pripremljeno je nekoliko stotina paketića. Obilazak Kosova i Metohije počeo je u utorak posetom Osojanu, a kasnije tokom dana obiđen je i Goraždevac. Podela paketića ove godine kasnila je zbog ranije održanog raspusta i epidemije gripa AH1N1. Zbog toga je poseta organizovana za Svetog Savu, koji je školska slava.

Povratničko selo Osojane kod Istoka bilo je prva stanica konvoja RTV B92. U ovom selu živi oko 300 Srba, a trećina od njih su deca.

Uz kraće druženje, đacima u školi "Radoje Tošić" je najpre podeljena užina, a onda je usledila podela poklona, i njihovo razgledanje.

Konvoj B92 se iz Osojana uputio u Goraždevac, selo u okolini Peći, na severoistoku Kosova, gde živi oko hiljadu Srba.

U obdaništu je ekipi B92 priređen kraći program. Pokloni su prvo uručeni najmlađima, a potom i starijima. Iako je novogodišnje slavlje prošlo, đaci u Goraždevcu su očekivali poklone od B92.

"Ekipa B92 boraviće tri dana na Kosovu", kaže organizator prikupljanja i podele paketića Vojkan Radoš.

Ekipu koja se nalazi u srpskim enklavama u južnoj pokrajini predvodi Miloš Milovanović, voditelj Jutarnjeg programa TV Dizanje, a akciju prate kamere TV B92, pa će prilozi biti pripremljeni za narednu nedelju.

Predstojećih dana humanitarni karavan B92 posetiće Veliku Hoču, Orahovac i Vrbosticu, uz Kosovsku Mitrovicu.

Pogledajte foto-galeriju sa današnje posete Osojanu i Goraždevcu.

Video priloge, kao i fotografije sa prošlogodišnje akcije, možete pogledati na sajtu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: