Japan: 70 miliona dolara za Haiti

Japan će uputiti na Haiti pomoć od 70 miliona dolara, saopštio je potparol japanske vlade Hirofumi Hirano.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2010.

15:25

Default images

Zvanični Tokio će takođe uskoro upoznati Ujedinjene nacije s tim da je spreman da uputi svoje vojnike da budu deo mirovne misije svetske organizacije u toj karipskoj zemlji, prenosi agencija Rojters.

"Narod Haitija suočen je sa najvećim stepenom razaranja u zemljotresu", rekao je premijer Japana Jukio Hatojama i najavio da će japanski vojnici biti veoma brzo upućeni tamo.

Britanska agencija podseća da se zvanični Tokio prošle nedelje našao na meti kritika pošto je objavio da planira da uputi pet miliona dolara pomoći Haitiju.

Visoki zvaničnik svetske organizacije optužio je Japan da nije izdvojio dovoljno za pomoć razorenom Haitiju, u poređenju sa jačinom svoje ekonomije i iskustvom koje poseduju kada su katastrofalni zemljotresi u pitanju.

UN će na Haiti uputiti dodatnih 2 000 vojnika i 1 500 policajaca kako bi se priključili postojećoj misiji koja ima 9 000 pripadnika.

Japan će tu misiju svetske organizacije pomoći sa svojih 300 vojnika, rekao je potparol japanske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: