Bogdanović: Glomazna administracija

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović smatra da je smanjenje administracije u pokrajini potrebno, ali da ne treba očekivati velike rezove.

Izvor: Beta

Nedelja, 24.01.2010.

01:17

Default images

On je za “Blic“ izjavio je da je 3 500 činovnika u 28 južnih kosovskih opština prevelik teret za državni budžet i da bi umesto glomaznih administracija u etnički čistim opštinama sa Kosova posao mogla da obavljaju veća od najviše tri člana.

Međutim, "smanjenje ili ukidanje te administracije, što je jedino realno rešenje, nemoguće je jer bi otpušteni verovatno pokrenuli niz tužbi koje bi državu skupo koštale", rekao je Bogdanović.

On je objasnio da su te lokalne samouprave legalno i legitimno izabrane na izborima 11. maja 2008. godine i da Ministarstvo nema zakonskog osnova da ih otpusti.

Bogdanović je naveo da je smanjenje činovničkog aparata na Kosovu ipak izvesno jer Zakon o smanjenju administracije važi na celoj teritoriji Srbije.

"Ta predimenzionirana administracija godišnje potroši 13 miliona evra budžetskog novca, iako u velikom broju slučajeva nema nikakva realna zaduženja i moći", rekao je Bogdanović.

"Mnogo njih je prognano i živi u centralnoj Srbiji, pa zbog toga primaju minimalac u visini od 8 300 dinara mesečno, dok oni koji su ostali na teritoriji Kosova i Metohije i nisu radno angažovani primaju 11 800 dinara", kazao je Bogdanović i dodao da preostalih 850 ljudi prima kosovski dodatak, odnosno platu uvećanu za 50 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: