Ministar: Cene apsolutno stabilne

Poskupljenje struje od 10 odsto još nije odobreno, a već narednog meseca se može očekivati da gorivo pojeftini, kaže ministar trgovine Slobodan Milosavljević.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Nedelja, 24.01.2010.

01:15

Default images

"Poskupljenje električne energije od 10 odsto još nije odobreno. Sačekaćemo da vidimo kakav je godišnji rezultat Elektroprivrede Srbije. Stav Ministarstva je da se sačeka kraj grejne sezone i da se na taj način na neki način pomogne građanima koji koriste struju kao glavni energent", rekao je Milosavljević za "Večernje novosti".

On je rekao da će cene biti "apsolutno stabilne" i najavio da se već februara može očekivati "jedno, a možda i dva pojeftinjenja goriva", koje će anulirati dva prethodna poskupljenja.

"Objektivnih razloga za rast cena hrane nema, jer je rod osnovnih kultura u prošloj godini bio dobar. Jeftinije žitarice stvaraju prostor za jeftiniji hleb, ali i stočnu hranu, što uslovljava i niže cene mleka, mesa... Ima prostora za sniženje cene svinjetine za još 10 odsto, a mesnih prerađevina i više", kazao je on.

Milosavljević je dodao i da "ima prostora" da se cena gasa snizi od 10 do 15 odsto.

Na pitanje kako će se kretanje deviznog kursa odraziti na cene robe i usluga, Milosavljević je ocenio da je "data neprimerena medijska pažnja kretanju kursa".

"Procenat oscilacije kretanja kursa nije bio tako veliki, jedini je problem što se to desilo na kraju godine kada se rade završni računi firmi, pa su mnogi zabeležili slabije rezultate", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: