Privedeno 20 Srba kod Podujeva

Policija na Kosovu i Metohiji privela je grupu od oko 20 Srba u selu Medragovac kod Podujeva, zbog ulaska u pokrajinu na mestu na kojem to nije dozvoljeno.

Izvor: Beta

Subota, 23.01.2010.

18:51

Default images

Portparol policije, Baki Keljani, izjavio je da je grupa Srba, među kojima je troje dece, ilegalno ušla na Kosovo preko sela Sekirača, kako bi u selu Medragovac na teritoriji opštine Podujevo dala šestomesečni pomen preminulom rođaku. Ona je na Kosmet ušla u sedam automobila, oko devet časova pre podne.

“Pošto su prešli na mestu gde to nije dozvoljeno, tretiramo ih da su ilegalno ušli na Kosovo“, rekao je Keljani.

On navodi da ih je granična patrola kosovske policije privela u policijsku stanicu u Lužanu, pošto su završili sa obedom.

“Usledilo je saslušanje punoletnih u policiji, a slučaj će potom biti predat pravosuđu koje će odlučiti da li će prema njima biti pokrenut bilo kakav postupak“, dodao je Keljani.

Rođaci Srba koji su u policiji zadržani kažu da su oni, unazad godinu dana, više puta koristili put kod Sekirača kako bi došli do Medragovca.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović kaže da je tražio od Euleksa da iz pritvora budu pušteni privedeni Srbi.

Ivanović je osudio privođenje dvadesetak Srba u policijsku stanicu u kosovskom selu Lužane i rekao da to pokazuje da je potrebna saradnja Euleksa sa vlastima u Srbiji da se takve stvari ne bi dešavale.

"Euleks mora da utiče na Kosovsku policijsku službu da se uzdržava od sličnih akata jer ljudi koji dolaze na groblje ne mogu predstavljati opasnost ni za koga", rekao je Ivanović i dodao da privedeni ne mogu da plate kazne od po 250 evra.

Selo Megrese, odakle su Srbi došli na parastos, uz samu je administrativnu liniju Kosova i Srbije. U njemu živi samo nekoliko porodica, a groblje na koje su išli je na kosovskoj strani i na njega se dolazilo bez potrebne dozvole za prelazak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: