Pritvor zbog pokušaja ubistva

Istražni sudija Višeg suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor do mesec dana četvorici osumnjičenih za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.01.2010.

12:27

Default images

Portparolka Višeg suda Dušica Ristić rekla je Tanjugu da je istraga pokrenuta i pritvor određen Zoranu Tešiću, Milošu Ristanoviću, Draganu Ražnatoviću i Dragoslavu Pejiću, koji su osumnjičeni da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Prema njenim rečima, nakon saslušanja istražni sudija četvorici osumnjicenih je odredio pritvor zbog postojanja opasnosti da bi moglo da dovrše pokušano delo i da bi se sprečio njihov mogući uticaj na svedoke.

Ristićeva je dodala da je pritvor određen i zbog visine kazne koja je zakonom zaprećana za delo za koje se okrivljeni sumnjiče, kao i zbog naručito teških okolnosti pod kojim je delo izvršeno.

MUP je ranije saopštio da su Tešić, Ristanović, Ražnatović i Pejić 18. januara oko 23.45 časova u Zemunu postavili eksplozivnu napravu pod putničko vozilo "ševrolet -laćeti".

Tom prilikom je Sandulović zadobio teške, a tri osobe lake telesne povrede. Vozilo je u potpunosti uništeno, a još dva vozila su oštećena, precizirao je MUP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: