Mašal: Hamas neće da prizna Izrael

Palestinski Hamas neće priznati Izrael i daće prioritet jačanju otpora jevrejskoj državi, najavio glavni vođa Hamasovaca Kaled Mašal.

Izvor: B92

Subota, 23.01.2010.

11:24

Default images

Obraćajući se okupljenima na mitingu u Damasku, povodom godišnjice kraja tronedeljne izraelske ofanzive na pojas Gaze, Mašal je rekao da Hamas neće još jedan rat sa Izraelom, ali će se držati oružane borbe kao sredstva da oslobodi okupiranu zemlju.

"Hamas će nastaviti da odbacuje okupaciju i da odbija da prizna legitimitet cionističkog entiteta. Prioritet će ostati izgradnja i razvoj otpora," rekao je Mašal, koji živi u izgnanstvu u Damasku.

On je takođe naglasio da pritisak, opsada, iskušenja i otvaranje vrata ili komunikacionih kanala neće zavarati Hamas, koji neće kompromitovati svoja prava."Hamas će biti doveden u iskušenje samo vraćanjem zemlje," rekao je on, prenose izraelski mediji.

Mašal je, kako javlja Rojters, mislio na pojačane kontakte između Hamasa i delegacija sa Zapada od ofanzive na pojas Gaze, uključujući sastanke sa američkim delegacijama.

On je istakao da je Gaza još ranjena, da su njene kuće još uništene, da je još pod opsadom i da su joj granice zatvorene. Uz to, Egipat gradi zid na granici s pojasom, rekao je Mašal.

"Danas ne težimo ratu, ali ako je rat nametnut, borićemo se žestoko", kazao je vođa Hamasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: