Sećanje na tragediju

Porodice žrtava i Javno preduzeće Željeznica Crne Gore obeležava 4. godišnjicu velike železničke nesreće kada je poginulo 47, a povređeno više od 200 putnika.

Izvor: Beta

Subota, 23.01.2010.

11:17

Default images

Nesreća se dogodila 23. januara 2006. godine, kada je lokalni voz iz pravca Bijelog Polja iskočio sa šina u mestu Bioče kod Podgorice. Za tu nesreću, u sudskom postupku, osuđen je samo mašinovođa voza Slobodan Drobnjak. On bi u ponedeljak, 25. januara, trebalo da se javi Osnovnom sudu u Podgorici, radi upućivanja na izvršenje kazne od šest godina zatvora.

Branioci Drobnjaka uputili su zahtev Vrhovnom sudu Crne Gore da odgodi izvršenje kazne.

Porodice žrtava, međutim, su i ovih dana ponovile zahtev da se suđenje ponovi, jer ne veruju da je za železničku nesreću na Bioču kriv samo jedan čovek.

U sudskom postupku krivice za železničku nesreću oslobođeno je 11 rukovodilaca i zaposlenih na Železnici Crne Gore.

Žrtvama železničke nesreće na Bioču podignuta su dva spomenika, u Bijelom Polju, odakle je najviše stradalih putnika, kao i na mestu tragedije.

Porodice žrtava nesreće osnovale su nevladinu organizaciju, pod nazivom "Voz neprebola", koja se uporno zalaže za ponovni sudski postupak, kao i za materijalno obeštećenje porodica i povređenih putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: