Obama za zakon o radnim mestima

Američki predsednik Barak Obama zatražio je od Kongresa da usvoji novi zakon o stvaranju radnih mesta.

Izvor: Beta

Petak, 22.01.2010.

21:57

Default images

Obama je u mestu Elirija u saveznoj državi Ohajo, kako AP prenosi, koristeći "populističku retoriku mi protiv njih", poručio da nikada neće prestati da se bori za ekonomiju što ne doprinosi samo bogatima, nego i ljudima koji naporno rade.

Govoreći u Ohaju, teško pogođenom nezaposlenošću, američki predsednik je u nastupu promenio poruku i veći naglasak stavio na rešavanja problema nezaposlenosti, najveće brige Amerikanaca.

Promena u Obaminoj poruci usledila je pošto je na izborima za senatora u Masačusetsu neočekivano pobedio republikanski kandidat.

Ta država važi za tradicionalno uporište Demokratske stranke čiji je član i Obama, a gubitak na izborima mogao bi pogubno da utiče na mogućnosti demokrata da u Kongresu podrže politiku predsednika.

Obama je danas zahtevao da se u zakon o stvaranju radnih mesta uključe smanjenje poreza za male kompanije koje zapošljavaju i za vlasnike kuća koji svoje domove čine energetski štedljivijim.

On je rekao da dva predloga o smanjenju poreza nije mogao da uključi u predlog zakona koji je Predstavnički dom usvojio u decembru. Taj dokument, s paketom stimulacija u vrednost od 174 milijarde dolara, sada treba i Senat da usvoji.

On je takođe snažno stao u odbranu nepopularnih mera administracije u Vašingtonu za spas banaka i osiguravajućih kompanija, poručivši da bi propast finansijskog sistema odvukao za sobom i milione porodica i manjih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: