Uhapšeni zbog napada na sinagogu

Grčka policija uhapsila je dva Britanca i jednog Grka, osumnjičene da su učestvovali u podmetanju dva požara ovog meseca u sinagogi na grčkom ostrvu Krit.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2010.

16:09

Default images

Prvi požar podmetnut je 5. januara. Vatru je, prema saznanjima policije, podmetnuo američki državljanin za kojim se još traga, javio je Rojters. Uhapšena trojica su tom prilikom čuvali stražu. Drugi požar na sinagogi podmetnut je 16. januara. Za njega je odgovoran, kako smatra policija, jedan od dvojice uhapšenih Britanaca.

U požaru je veoma oštećen krov sinagoge, nekoliko hiljada knjiga i kompjuteri.

Uhapšena dva Britanca, u dvadesetim godinama, i Grk (33), rade u jednom noćnom klubu. Oni bi trebalo da se u nekoliko sledećih dana pojave pred tužiocem.

Napadi su veoma uznemirili jevrejsku zajednicu u Grčkoj koja ima 8.000 članova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: