Ljajić s izvestiocima Saveta Evrope

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić razgovarao je sa delegacijom Parlamentarne skupštine SE o reformi sistema radnih odnosa i socijalne politike.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2010.

15:12

Default images

Razgovarali su i o rezultatima angažovanja te misije u Srbiji, saopštio je Ljajićev kabinet. Ljajić je istakao da će ove godine biti donet niz zakona iz oblasti rada i socijalne politike, čime će se ta dva područja u znatnoj meri harmonizovati sa propisima Evropske unije.

Ministar je naveo da će zakoni usvojeni prošle godine i oni koji će biti doneti ove, biti korak dalje u sprovođenju Evropske socijalne povelje koju je Skupština Srbije ratifikovala 2009. godine.

Ljajić i njegovi sagovornici su se saglasili da su se stekli uslovi za završetak aktivnosti Monitoring misije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope jer je Srbija ispunila većinu zadataka koje je pred nju postavio ovaj organ Saveta Evrope, piše u saopštenju.

Izvestioci Parlamentarne skupštine SE, Andreas Gros i Davit Harutjunijan su od juče u poseti Srbiji da bi se informisali o njenom napretku od poslednjeg izveštaja u arilu 2009.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: