RATEL dao licencu Telenoru

RATEL je odlučio da izda drugu licencu za fiksnu telefoniju u Srbiji kompaniji Telenor Srbija, koja je ponudila milion i 50.000 evra.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 22.01.2010.

13:02

Default images

"Telenor će, prema proceduri koja je definisana, licencu dobiti do sredine februara", rekao je direktor Republičke agencije za telekomunikacije i predsednik Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za drugog operatera fiksne telefonije Milan Janković.

Generalni direktor Telenora u Srbiji Ćel-Morten Jonsen izjavio je da je ta kompanija zadovoljna što je dobijanjem licence za fiksnu telefoniju dobila još jednu priliku da bude "odgovarajući i pouzdan partner za Srbiju", što je u skladu sa njenim dugoročnim namerama.

"Uspeh ili neuspeh ove licence u velikoj meri zavisi od mogućnosti da obezbedimo fer pristup i korišćenje infrastrukture Telekoma Srbije, i dobijemo 'pravo prolaska' na teritoriji cele države kako bismo mogli da nastavimo sa planiranim ulaganjima u infrastrukturu", ocenio je Jonsen.

"U duhu ove licence, Telenor će ubrzo ponuditi Telekomu Srbije korektnu i transparentnu ponudu zasnovanu na međunarodnim standardima, a otpočećemo i pregovore sa onima koji su pozvani da nam omoguće nacionalno pravo prolaska", rekao je direktor Telenora u Srbiji.

Telenor je došao na srpsko tržište 2006. godine kao najveći pojedinačni investitor u regionu i od tada konstantno ulaže u razvoj mreže, regionalnih centara, prodajnih objekata i brige o korisnicima, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Telenor je sedmi po veličini mobilni operator na svetu sa 172 miliona korisnika u 14 zemalja, od čega 2,8 miliona u Srbiji.

Telenor Srbija bio je jedini učesnik na tenderu za drugu licencu fiksne telefonije u Srbiji, kojom se ukida monopol u toj oblasti i koja se daje na 10 godina, uz mogućnost produženja za još 10 godina.

Ta kompanija u Srbiji ima oko 2,8 miliona korisnika mobilne telefonije, a deo je norveške telekomunikacione grupe Telenor, koja posluje u 14 zemalja.

Telekom: Zadovoljni zbog Telenora

Kompanija "Telekom Srbija“ pozdravila je dodelu licence za fiksnu telefoniju i irazila zadovoljstvo što je njeno "dvogodišnje insistiranje da se liberalizuje tržište fiksne telefonije urodilo plodom".

"Naročito smo zadovoljni zbog činjenice da je nosilac licence ugledna svetska kompanija Telenor", ističe se u saopštenju Telekoma Srbija.

"Iskustvo sa tržišta mobilne telefonije", dodaje se u saopštenju Telekoma Srbija, "govori nam da je reč o respektabilnom i snažnom, ali korektnom konkurentu".

"Verujemo da će korisnici, kao i u mobilnoj telefoniji, uživati u mogućnosti izbora operatora i raznovrsnoj ponudi, ali i da ćemo očuvati lidersku poziciju Telekoma Srbija na tržištu", navodi se na kraju saopštenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: