Turska: 120 uhapšenih zbog Al Kaide

Turska policija uhapsila je 120 osoba osumnjičenih za veze sa terorističkom mrežom Al Kaida, javili su turski mediji.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2010.

10:15

Default images

Pozivajući se na neimenovane zvaničnike, agencija Anadolija javila je da je policijska akcija izvedena simultano u 16 provincija. Prema navodima te agencije, u gradu Gaziantep, na jugoistoku, uhapšeno je pet osoba, među kojima je jedan zvaničnik Al Kaide.

Privatna televizija NTV izvestila je da je privedeno najmanje 120 ljudi i da su oni na ispitivanju. Među privedenima je i jedan profesor univerziteta u istočnom gradu Van, osumnjičen da je regrutovao studente i druge zaposlene na univerzitetu za obuku u kampovima Al Kaide.

U opsežnoj akciji u Adani, na jugu zemlje, policija je još u u ponedeljak uhapsila 34 osobe osumnjičene da pripadaju Al Kaidi. Protiv 25 podignute su optužnice.

Turske vlasti optužuju Al Kaidu za napade počinjene u Istanbulu u novembru 2003. u kojima su poginule 63 osobe.

U septembru, drugi čovek Al Kaide Ajman al Zavahri zapretio je Turskoj napadima, dok se zemlja priprema da preuzme komandovanje snagama NATO u Avganistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: