Raskid 18 ugovora o privatizaciji

Agencija za privatizaciju je saopštila da Komisija za preduzimanje mera po izvršenoj kontroli ugovora o prodaji kapitala, raskida 18 kupoprodajnih ugovora.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 22.01.2010.

15:52

Default images

Raskinuti su ugovori o privatizaciji novinsko-izdavačkih javnih preduzeća "Kikinda" i "Pančevac", zatim Kosovoprojekta Semp iz Beograda, veterinarskih stanica iz Velike Plane, Smedereva, Gornjeg Milanovca, Petrovca, Žagubice i Stare Moravice u Bačkoj Topoli.

Poništena je i prodaja hotela Prag iz Beograda i Palas iz Jagodine, kao i preduzeća Budimka iz Požege, Novi kolektiv iz Beograda, Radničko prihvatilište iz Beograda, Industrija metalnih konstrukcija - IMK iz Beograda, Tisa iz Novog Kneževca, ABS Minel elektrogradnja iz Beograda i PTT Ugostiteljstvo iz Beograda.

Ugovori su raskinuti, kako je navela Agencija, zbog neplaćanja kupoprodajne cene, odnosno dospelih rata, neodržavanja kontinuiteta poslovanja i nepoštovanja socijalnog i investicionog programa.

Najveći broj ugovora raskinut je zbog neplaćanja rate ugovorene cene.

U skladu sa Zakonom o privatizaciji, nakon raskida kupoprodajnog ugovora, deo kapitala preduzeća koji je bio prodat, prenosi se u nadležnost Akcijskog fonda.

Minel iznenađen

Povodom vesti da je Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor za kupovinu preduzeća ABS Minel Elektrogradnja, Kompanija ABS Minel je večeras izdala saopštenje u kome navodi da je "veoma iznenađena" takvim potezom Agencije.

"Kompanija ABS Minel saopštava javnosti da je danas na račun Agencije za privatizaciju uplaćena peta rata iz kupoprodajnog ugovora za kupovinu ABS Minel Elektrogradnja u iznosu od 506 000 evra", navedeno je u saopštenju uz napomenu da su predstavnici kompanije, u potrazi za odgovorima, pokušali da stupe u kontakt sa predstavnicima Agencije, ali da su im ti pokušaji ostali bez uspeha.

"Očekujemo da će u što kraćem roku biti organizovan sastanak predstavnika kompanije ABS Minel sa predstavnicima Agencije za privatizaciju na kojem će svi nesporazumi biti razjašnjeni", poručili su iz Minela.

U saopštenju se, takođe, navodi da se u okviru sistema ABS Minel nalazi sedam privatizovanih kompanija u Srbiji, za koje je ta kompanija do danas na račun Agencije za privatizaciju uplatila više od 24 miliona evra, a da se u samoj kompaniji redovno isplaćuju plate i doprinosi i ispunjavaju socijalni i investicioni programi.

"ABS Minel je jedan od najboljih kupaca društvenog kapitala preko Agencije za privatizaciju koji redovno ispunjava sve svoje obaveze prema Agenciji", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: