Produžen tender za Luku Bar

Rok za dostavljanje ponuda za privatizavciju preduzeća Luke Bar produžen je za dva meseca.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2010.

21:50

Default images

Tenderska komisija za privatizaciju Luke produžila je rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju preduzeća "Kontejnerski terminal i generalni tereti", "Montekargo", "Pomorski poslovi" i "Obezbjedenje i protivpožarna zaštita", koja pripadaju Luci Bar, kao i za dodelu koncesija na 30 godina.

Prvobitni rok za dostavljanje ponuda bio je 1. februar i on je produžen jer je jedna od kompanija koja je otkupila dokumentaciju to zvanično zatražila od Komisije.

Tendersku dokumentaciju za "Kontejnerski terminal i generalne terete" otkupile su firme iz Bejruta, dve iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i srpska kompanija koju je formirala Vlada Srbije.

"Interesovanje u posljednjih sedam dana je veliko, pa se za `Kontejnerske terminale i generalne terete` interesuju i firme iz Engleske, Francuske i Italije. Odgovara nam velika konkurencija i interesovanje inostranih kompanija za tendere", istakli su iz Tenderske komisije.

Javni konkurs za prodaju crnogorskih kompanija objavljen je 21. oktobra. Na prodaju je ponuđeno 54,05 odsto akcija kompanije "Kontejnerski terminal i generalni tereti" i koncesije na 30 godina, sa obavezom ulaganja.

Učešće na tenderu omogućeno je kompanijama i konzorcijumima koji su otkupili tendersku dokumentaciju i potpisali izjavu o povjerljivosti.

Tenderska komisija za privatizaciju Luke Bar pozvala je zainteresovane investitore da podnesu zahtev za otkup tenderske dokumentacije, po ceni od 20 000 evra.

Ponuđač je obavezan da, uz ponudu, uplati depozit ili dostavi garanciju za ponudu, u iznosu od 200 000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: