SEEMO: Pritisak na "Vranjske"

Organizacija medija jugoistočne Evrope (SEEMO) zabrinuta je "zbog jakog političkog pritiska" koji se vrši na srpski nedeljnik "Vranjske".

Izvor: Tanjug

Petak, 22.01.2010.

18:57

Default images

Od kada je ovaj nedeljnik objavio kritičke članke, određeni članovi lokalne političke partije ugrožavaju pravo novinara "Vranjske" da informišu javnost na profesionalan i objektivan način, zabranjujući svim javnim institucijama pod upravom političke stranke da se oglašavaju u tom nedeljniku, a zvaničnicima da komuniciraju sa novinarima, ukazano je u saopštenju SEEMO.

SEEMO, takođe, ističe da se vrši pritisak na ovaj nedeljnik i vrše inspekcije na osnovu anonimnih prijava.

"Začuđujuće je da je na jedanput, za kratko vreme, izvršeno toliko inspekcija u redakciji lista, iako je nedeljnik poznat za svoje profesionalne i kritičke izveštaje o pitanjima od javnog interesa"; istakao je generalni sekretar SEEMO Oliver Vujović.

"SEEMO poziva lokalne zvaničnike političkih partija da izraze nezadovoljstvo novinarima na drugi demokratski način umesto blokiranja komunikacije. Oni moraju imati na umu da su istraživačko novinarstvo i kritičko izveštavanje potrebni zemlji u cilju imanja demokratskog društva", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: