Dežer o kandidaturi Srbije

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je da postoje određeni zakonski koraci koje Srbija mora ispuniti kako bi postala kandidat za članstvo u EU.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2010.

18:00

Default images

Dežer je rekao da će sledeće nedelje u Briselu biti održan ministarski sastanak na kojem će biti reči i o kandidaturi Srbije u EU. On je precizirao da će Evropska komisija tek pošto se budu poštovale zakonske i proceduralne obaveze i pošto Srbija odgovori na pitanja iz upitnika pristupiti razmatranju kandidature.

"To je proces koji će trajati određeno vreme jer se moraju ispoštovati sva zakonska i proceduralna pravila", zaključio je Dežer.

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Stiven Vordsvord je takođe ocenio da je reč o "dugačkom procesu" jer se moraju poštovati sve procedure.

"Dok pitanje razmatranja kandidature ne dođe do Evropske komisije, Srbija mora da odgovori na oko 2400 pitanja u vezi sa kandidaturom", precizirao je on i dodao da zavisi i kako će Srbija odgovoriti na ta pitanja.

"Tek onda EK stupa na scenu", objasnio je Vordsvord.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: