Veliki interes za izbore u Odžacima

U Odžacima prisutan nezapamćen broj političkih funkcionera poslednjeg dana kampanje za vanredne izbore.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2010.

16:17

Default images

Ako pitate političare koje je danas najznačajnije mesto u Srbiji, odgovor će biti Odžaci. Tu varošicu su poslednjeg dana kampanje za lokalne izbore obišli i zamenik premijera i predsednik vojvođanske vlade, ali i drugi republički, pokrajinski i partijski funkcioneri.

Da se održavaju izbori u Odžacima javnost je saznala tek kada je lider radikala Vojislav Šešelj tražio dozvolu da se uključi u kampanju za izbore u tom mestu.

Angažovanjem ogoromnih partijskih resursa i u maloj opštini kao što su Odžaci, stranke u Srbiji pokazuju da se na lokalnim uzborima bore za svako odborničko mesto.

Tako je baš danas lokalna policija dobila vatrogasno vozilo koje je uručio lično ministar i zamenik premijera.

Lokalne osnovne škole prethodnih dana posetio je ministar prosvete, a sa predsednikom privremenog organa vlasti protokol o izgradnji puta Srpski Miletić-Bački Brestovac i sanaciji crkve u Bačkom Brestovcu potpisao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Opozicija tvrdi da vlast učestalim posetama pokazuje da se plaše kako će birači glasati 24. januara. Na izborima u Odžacima naprednjake je podržao Pokret socijalista Aleksandra Vulina. Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić požalio se novinarima na loš tretman koji imaju od političkih suparnika.

Građanima Odžaka sa kojima smo razgovarali nije jasno otkud toliko političara u njihovom gradu, ali kažu da ne haju mnogo za izbore. Za to što državni fukcioneri sve češće koriste državne pare kako bi promovisali svoju stranku pred neke izbore Đorđe Vuković iz Cesida kaže da je glavni problem nedostatak zakonske regulative.

Vuković još kaže da je strankama lako da se mobilišu pred ovako male izbore, pa se stiče utisak da su neki lokalni izbori izuzetno važni.

"U ovakvim pojedinačnim slučajevima, strankama je da važne ljudi iz svojih redova, predsednika stranke, važne ljude koji su na ministarskim pozicijama pošalju na ta mesta, jer time pokazuju svoju političku snagu i tim pokušavaju da u najvećoj meri ostvare što bolji rezultat. U toj situaciji oni kažu kako su najpopularniji ili su drugi ili treći po popularnosti", navodi Vuković.

Na vanrednim izborima, 24. januara, učestvovaće 10 koalicija i stranaka, saopštila je Opštinska izborna komisija.

Građani će, na 27 biračkih mesta, imati priliku da najzad izaberu lokalnu vlast nakon polugodišnjeg funkcionisanja privremenih organa.

Gostovanje Đorđa Vukovića u našim Vestima možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: