Uhapšena osmočlana kriminalna grupa

Uhapšena je osmočlana kriminalna grupa koja se sumnjiči da je oštetila NIS za više stotina hiljada evra, rekao je direktor policije Milorad Veljović.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 21.01.2010.

10:10

Default images

Pripadnici kriminalističke policije MUP-a i policijske uprave u Zrenjaninu, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal, izveli su hapšenje na području Beograda, Novog Sada i Zrenjanina.

Prema njegovim rečima, na čelu te kriminalne grupe je bio Milan Anđić iz Zrenjanina (31), a uhapšeni su i Davor Knežević (35) iz Beograda, vlasnik peduzeća d.o,o "Life is fine" iz Beograda, Ljubinko Pavković (39) iz Novog Sada, vlasnik autopravozničke radnje, i Nikola Bokić (28) iz Zrenjanina, radnik NIS-a.

Uhapšeni su, dodao je on, i Dragan Miljanović (31) iz Zrenjanina, Milovan Rašua (46) iz Beograda, radnik MUP-a, Milan Obradović (20) iz Zrenjanina i Željko Petrović (50) iz Rumenke kod Novog Sada.

Veljović je objasnio da su pripadnici ove kriminalne grupe u poslednje dve godine organizovano krali sirovu naftu iz naftovoda NIS-a.

On je precizirao da su oni to radili specijalnim aparatima i u dogovoru sa pojedinim radnicima Naftne industrije prilikom pada pritiska u cevovodima.Oni su, kazao je Veljović, tada sekli cevi i na taj način izvlačili veće količine sirove nafte koju su kasnije prodavali, a novac delili.

Sirovu naftu su prodavali preko firme "Lajf iz fajn" sačinjavajući fiktivnu dokumentaciju. Sumnja se da su na taj način oštetili NIS za više stotina hiljada evra, rekao je direktor policije.

Dačić: Krađa kao u Africi

Ministar unturašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je uhapšena kriminala grupa koja je krala naftu direktno iz naftovoda, čime su bili ugroženi i životi ljudi i životna sredina.

"Ovde je reč o jednom klasičnom kriminalnom aktu - krađi direktno iz naftovoda, koji je do sada bio neubičajan za naše područje... bio je uobičajan za afričke zemlje", rekao je Dačić novinarima u Odžacima.

Hapšenje ove kriminalne grupe treba da bude opomena svima i da nikome više tako nešto ne padne na pamet, rekao je Dačić navodeći da je to bezobziran čin koji ugrožava sve građane i ima teške posledice po životnu sredinu i živote ljudi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dačić je precizirao da je osmočlana kriminalna grupa uhapšena u nastavku ranije započete akcije vezane za krađe prilikom samog pretakanja i distribucije nafte iz NIS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: