Vlada pozitivno o ponudi "Telenora"

Vlada Srbije prihvatila je ponudu Telenora od milion i 50.000 evra za drugu licencu fiksne telefonije, izjavila je ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 21.01.2010.

01:10

Default images

Ona je rekla da se očekuje da će Telenor dobiti licencu sredinom februara ako Upravni odbor Republičke agencije za telekomunikacije (Ratel) na sutrašnoj sednici potvrdi odluku vlade."Telenor bi u tom slučaju trebalo da počne da pruža usluge fiksne telefonije i interneta u Srbiji do kraja godine", kazala je Matićeva.

Ministarka je kazala da će to omogućiti da građani dobiju ponudu paketa kojim će biti objedinjene usluge mobilne i fiksne telefonije, internet i televizija preko internet protokola.

"To bi trebalo da omogući građanima da u ukupnom zbiru njihovi troškovi za telekomunikacije budu niži nego sada kada posebno plaćaju mobilni telefon, fiksni telefon, internet i kablovsku televiziju", kazala je Matićeva.

Telenor Srbija je bio jedini učesnik na tenderu za drugu licencu fiksne telefonije u Srbiji, kojom se ukida monopol u toj oblasti i koja se daje na 10 godina, uz mogućnost produženja za još 10 godina.

Ta kompanija u Srbiji ima oko 2,8 miliona korisnika mobilne telefonije, a deo je norveške telekomunikacione grupe Telenor, koja posluje u 14 zemalja. Kompanija koja dobije licencu ima obavezu da u roku od godinu dana počne da građanima pruža usluge fiksne telefonije, kao i ADSL priključaka.

"Telenor" je jedini dao ponudu na tenderu za drugu licencu fiksne telefonije u Srbiji, kojom se ukida monopol u toj oblasti.

Licenca se dodeljuje na 10 godina uz mogućnost produženja za još deset godina.

Kako je ranije najavljivano, nastavak liberalizacije tržišta fiksne telefonije planira se za kraj 2011. godine.

"Telenor" je za otkup licence ponudio milion i 50 000 evra. Ministarka telekomunikacija Jasna Matić ranije je izjavila da je "Telenorova" ponuda korektna, posebno ako se uporedi sa cenama koje su za fiksnu telefoniju postignute u regionu.

Prema proceduri, Upravni odbor Republičke agencije za telekomunikacije trebalo bi do 10. februara da odluči da li je finansijska ponuda "Telenora" zadovoljavajuća i da li će toj kompaniji dodeliti licencu za fiksnu telefoniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: