Subotica: I dalje bez dijaloga

Posle rekonstrukcije gradskog veća u Subotici, kojom su ukinuta dva od ukupno pet resora koje je vodio SVM, nejasno je da li još postoji gradska koalicija.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2010.

00:20

Default images

U Subotici još nema dijaloga opcija na vlasti koje predvode DS i Savez vojvođanskih Mađara. Posle predloga o rekonstrukciji gradskog veća, kojom su ukinuta dva resora poverena SVM-u, odbornici te stranke su napustili skupštinu, a predsednik Ištvan Pastor ponudio ostavke svih članova gradskog veća. Odluka je usvojena uz podršku socijalista i DSS.

Konkretne pomake gradonačelnik Saša Vučinić očekuje narednih dana, dok Savez vojvođanskih Mađara očekuje sazivanje vanredne sednice.

Iz te partije, međutim, najavljuju da svoje kadrove na drugim funkcijama neće povlačiti.

Lider SVM-a Ištvan Pastor je ponovio da je reč o svojevrsnoj kazni, jer se njegova stranka usudila da ima sopstveno mišljenje, a scenario koji se odigrao u ponedeljak povezuje sa uskraćivanjem podrške pri izglasavanju budžeta Srbije.

“Kazna koja je u skladu sa dobijenim zadatkom, jer da to nije tako, onda se, recimo pred kraj sednice, ona mogla prekinuti da bi se izvršile konsultacije i da bi se u toj situaciji pronašlo neko rešenje. Očito za to nije bilo ni hrabrosti ni intelektualnog potencijala”, kaže Pastor.

Pastor je rekao da očekuje zakazivanje sednice skupštine na kojoj će biti usvojene ostavke svih članova gradskog veća iz SVM-a.

Gradonačelnik Saša Vučinić još nije inicirao sazivanje vanredne sednice, a najavljuje da će uputiti pozive za razgovore koalicionim partnerima.

"Kada predlažete verifikaciju nečije ostavke, dužni ste da predložite i zamenu za to mesto. Ja moram da obavim najmanje tu vrstu konsultacija da vidim želi li SVM uopšte da predloži nove članove gradskog veća", kaže Vučinić.

Ukoliko SVM odbije učešće u koaliciji, vanrednoj sednici će prethoditi konsultacije sa drugim političkim opcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: