Rukovanje ministara Izraela i Irana

Ministri turizma dve neprijateljske zemlje, Izraela i Irana, rukovali su se i razgovarali na otvaranju Međunarodnog sajma turizma u Madridu.

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2010.

21:19

Default images

"Za razliku od hladne reakcije sirijskih predstavnika, kada sam prišao njihovom štandu, Iranci su došli da me pozdrave", rekao je izraelski ministar Stas Miseznik. Miseznikovu je takođe, nezvanično naravno, s obzirom da su dve zemlje zakleti neprijatelji, upućen poziv da poseti Iran, kako bi video arheološka i drevna mesta, preneli su izraelski mediji.

"Rekao sam da se iskreno nadam da ćemo ja i ostali građani Izraela imati mogućnost da posetimo Iran, ako odnosi između naše dve zemlje to dozvole", kazao je ministar, naglasivši da su Iranci, zapravo predstavnici Ministarstva turizma Islamske Republike, znali s kim razgovoraju.

On je imao priliku da sretne i iranskog ministra turizma Hamida Bagaeija, kada su predstavnici svih zemalja učesnica bili na zvaničnoj ceremoniji i kada su stajali jedan pored drugog.

"Predstavio sam se i rukovali smo se i malo razgovarali", rekao je ministar, podsetivši da je uvek govorio da turizam može biti most ka miru.

Izraelski mediji podsećaju da su se iranski zvaničnici, suočeni s Izraelcima, ranije klonili kontakta. Iran se čak povlačio sa sportskih nadmetanja da izbegne susrete s izraelskim sportistima.

Izrael smatra Iran najvećom pretnjom po svoju egzistenciju jer je iranski predsednik pozvao na brisanje Izraela s mape sveta.

Ovog puta reakcija Iranaca je bila iznenađenje. Izraelski ministar je takođe obišao jordanski, palestinski, marokanski i egipatski štand.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: