I dalje nema dogovora u Štrpcu

Rukovodstva u Štrpcu, koja su izabrana na izborima u organizaciji Srbije i vlasti u Prištini, ni danas nisu rešila problem korišćenja opštinskih kancelarija.

Izvor: Beta

Sreda, 20.01.2010.

17:56

Default images

Zvonko Mihajlović, predsednik opštine koji je izabran na izborima u organizaciji Srbije, kaže da se danas on i njegovi saradnici nisu ni sreli sa rukovodstvom opštine koje je uspostavljeno posle kosovskih lokalnih izbora.

"I pored toga što smo se na sastanku pre dva dana dogovorili da nastavimo razgovore u vezi povratka u naše radne prostorije, danas nas niko nije pozvao da nastavimo razgovore o tom problemu", rekao je Mihajlović.

On je istakao da je zbog toga prinuđen da već sutra pokrene krivični postupak.

"Prinuđeni smo da pred pravosudnim organima Srbije protiv suprotne strane pokrenemo krivične prijave zbog nasilnog upada u naše službene prostorije i zbog ometanja službenih lica u obavljanju službene dužnosti", rekao je Mihajlović.

Bratislav Nikolić, predsednik opštine Štrpce koja je izabrana na kosovskim lokalnim izborima, kaže da niko od predstavnika drugog opštinskog rukovodstva danas nije došao na zakazane razgovore.

"Na sastanku koji smo zajedno održali u ponedeljak, 18. januara, dogovorili smo se da razgovore o pitanju službenih prostorija nastavimo danas u zgradi opštine u 13.00. Oni se, međutim, nisu pojavili ni u zakazano vreme, a nije ih bilo ni kasnije", rekao je Nikolić.

Naglasio je da su on i njegovi saradnici i dalje spremni za razgovore i saradnju sa predstavnicima opštine koji su izabrani na izborima koje je organizovala Srbija.

"Smatram, međutim, da njihov današnji nedolazak na razgovore predstavlja veliku neodgovornost prema građanima naše opštine", istakao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: