SNS:U Srebrenici nije bilo genocida

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Milan Bačević izjavio je u Leskovcu da u Srebrenici nije bilo genocida.

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2010.

01:38

Default images

Prema njegovoj oceni, sve te priče su skovane u glavama nekih lidera zapadnoevropskih zemalja, koji žele da suspenduju Dejtonski sporazum i da se Srbi uguraju u neki tor u koji ne žele da uđu i da im se ospori pravo da imaju svoju republiku.

"I to na osnovu falsifikata koji su napravljeni u Haškom tribunalu, o tome da je tamo ubijeno 7.000 do 8.000 ljudi, što apsolutno nije tačno i postoje matematički i statistički dokazane formule da je to falsifikat, jer tamo nije stradalo više od 3.000 ljudi, a stradao je i isti toliki broj Srba, ali ih niko ne pominje“, rekao je Bačević.

On tvrdi da su mnogi od onih koji su na spisku ubijenih u Srebrenici posle toga na prvim izborima koje je raspisao Alija Izetbegović bili na biračkim spiskovima u više gradova u BH Federaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: