Protesti grčkih poljoprivrednika

Grčki poljoprivrednici nastavili proteste blokadom puteva u centralnim i severnim delovima zemlje i na više graničnih prelaza, kako bi dobili veće subvencije.

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2010.

12:15

Default images

"Odlučićemo posle sastanka o načinima za pooštravanje našeg protesta", rekao je jutros televiziji "Mega Vaios Ganis", koordinator poljoprivrednika iz centralnog dela Grčke. Grčki poljoprivrednici su u nedelju počeli sa blokadama puteva između Atine i Soluna.

Poljoprivrednici su jutros parkirali više od 500 traktora kod grada Larise, centralne tačke na jedinom autoputu koji povezuje Atinu i Solun. I jutros su blokirani granični prelazi sa Bugarskom zbog čega su protestovale vlasti u Sofiji.

Bugarski premijer, Bojko Borisov, zatražio je od Grčke da ukloni barikade i zapretio da će tražiti od Evropske komisije da interveniše.

Grčki poljoprivrednici zahtevaju momentalnu finansijsku pomoć za svoje proizvode zbog pada cena.

Državni sekretar za finansije, Filipos Sašinidis, rekao je da je vlada još u novembru i decembru obezbedila pomoć poljoprivrednicima od 112 miliona evra i da nema mogućnosti za dodatnu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: