"Zdravlje": Uspešna privatizacija

Kompanija "Zdravlje-Aktavis“ saopštila je da je privatizacija ovog proizvođača lekova jedna od 5 najuspešnijih u Srbiji i da je okupljanje radnika neprikladno.

Izvor: FoNet

Petak, 15.01.2010.

11:59

Default images

Nadležne institucije u Srbiji potvrdile su da su sve aktivnosti u kompaniji sprovedene u skladu sa zakonskim propisima i odredbama kupoprodajnog ugovora na način koji predstavlja primer pravog socijalnog dijaloga i društveno odgovornog poslovanja, kaže se u saopštenju.

Leskovačka kompanija navodi da je zaključno s 2009. godinom "Zdravlje" uspešno završilo sve procese rekonstrukcije, sertifikacije i racionalizacije proizvodnje i da je za 2010. planirano povećanje obima proizvodnje za 20 odsto.

Bivši radnici i manjinski akcionari "Zdravlja" kojima su se pridružili i nekadašnji radnici trgovinske firme "Trgocentar", protestovali su u četvrtak zbog privatizacije na štetu radnika.

Na protestu je rečeno da firma koja je nekada imala više od 2.300 zaposlenih, danas zapošljava svega nekoliko stotina radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: