Radnice "Raške" prekidaju štrajk

Radnice Trikotaže "Raška" prekinuće gotovo jednomesečni štrajk glađu, ali će i dalje nastaviti protest u prostorijama Udruženja tekstilaca u Novom Pazaru.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2010.

15:39

Default images

Oduka o prekidu štrajka glađu doneta je nakon višesatnih pregovora sa predstavnicima ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i ministarstva za rad i socijalnu politiku. Radnice zahtevaju isplatu socijalnog programa i povezivanje staža od 2003. godine.

"Dogovorili smo se da dostavimo dopunsku dokumantaciju koja će im pomoći da brže reše naše probleme i prekidamo štrajk glađu jer verujemo da će ovo da se reši na najbrži ančin. Dobićemo jednokratnu pomoć u visini jednomesečne plate“, rekla je za B92 predstavnica radnica Trikotaže “Raška“ Jasminka Milutinović.

Deset radnica Trikotaže "Raška“ štrajkuje od prvog decembra tražeći uplatu socijalnog programa i staža. One traže od Vlade Srbije da nadležni organi utvrde ko je ukrao njihov novac koji je uplaćen pre dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: