Odloženo suđenje Berluskoniju

Suđenje premijeru Italije Silviju Berluskoniju, optuženom da je podmitio advokata da laže u njegovu korist u dva sudska slučaja, odloženo je za 27. februar.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2010.

21:34

Default images

Berluskoni je optužen da je tokom devedesetih godina sa 450.000 evra podmitio Dejvida Milsa, svog bivšeg advokata, da ne svedoči o detaljima njegovih veza sa of - šor kompanijama, prenosi BBC. Prema navodima suda, suđenje Berluskoniju odloženo je dok ne bude zaključen žalbeni postupak u slučaju Milsa, osuđenog u ferbruaru 2009. na četiri i po godine zatvora.

Premijer Italije odbacio je optužbe i nije se pojavio na današnjem saslušanju pred sudom u Milanu.

Postupak protiv Berluskonija obnovljen je u oktobru prošle godine nakon što mu je Ustavni sud Italije oduzeo imunitet koji ga štiti od procesuiranja dok se nalazi na premijerskoj funkciji.

Prethodna suđenja održana su tokom 1997. i 1998. godine.

Popularnost Berluskonija, italijanskog medijskog tajkuna čije se bogatstvo procenjuje na milijarde dolara, porasla je nakon napada ne njega u decembru prošle godine, kada je lakše povređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: