Najbolji prilog o evrointegracijama

Kancelarija za evropske integracije i Delegacija EU u Srbiji dodelile su u Beogradu nagrade novinarima za najbolji prilog o procesu evrointegracije u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2010.

15:41

Default images

Nagrade su, uz podršku Erste banke, uručene u zgradi Vlade Srbije za medijske priloge objavljene od 1. januara do 1. novembra 2009. godine.

Pored Mirjane Pantić, koja je dobitnik nagrade za najbolji tekst objavljen u štampanim medijima "Paradajz iz Martinaca sa EU diplomom", i novinar NTV Niša Nebojša Veličković za najbolji prilog u lokalnim medijima i novinar Radio Beograda Ivan Jovanović za najbolji radijski prilog.

Nagradu su dobili i novinarka Radio Zrenjanina Aranka Molnar za najbolji prilog na temu malih i srednjih preduzeća i novinarka Produkcijske kuće Mreža Aleksandra Krstić za najbolji televizijski prilog.

Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević je rekla da je veoma važno da građani budu obavešteni o tome šta treba da se uradi u procesu evropskih integracija.

Ona je dodala da je uručenje nagrada, zbog "viška evropskih događaja", pomereno na januar kako bi i ova godina počela "evrooptimizmom".

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer je istakao da je "izuzetno pojačana komunikacija između Evropske unije i Srbije i da je došlo do povećanih očekivanja stanovnika u Srbiji".

"Važno je da građani budu informisani da bi mogli bolje da shvate prirodu i proces evropskih integracija", rekao je on.

Dežer je najavio da će nagrađeni novinari boraviti od 26. do 30. januara u Briselu, gde će razgovarati sa predstavnicima Evropske komisije, Evropskog parlamenta, posetiti Misiju Srbije pri EU i da će, pored Evropskog kvarta, imati prilike da vide i ostale zanimljivosti u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: