Jovanović: Radikalizacija štrajka

Štrajkački odbor Geodetskog zavoda Srbije odlučio je da od ponedeljka štrajk radikalizuje i da podnese krivične prijave protiv nekih rukovodilaca.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.01.2010.

15:19

Default images

Predsednica Samostalnog sindikata zavoda Mirjana Jovanović je najavila da će se u ponedeljak zaposleni, posle radnog vremena, okupiti ispred svojih službi za katastar širom Srbije i održati javne sindikalne sastanke, a zatim podneti prijave protiv rukovodilaca koji su šikanirali radnike i davali im radne zadatke mimo zakona.

Jovanovićeva je rekla da su danas uputili zahteve za hitan prijem i razgovor sa predsednikom i premijerom Srbije.

Štrajk je počeo zbog neslaganja sindikata da se broj zaposlenih smanji za 530, od ukupno 2.475, jer sindikati smatraju da je broj zaposlenih koji će biti proglašen za tehnološki višak preveliki. Sindikati su tražili da se na njih primeni isti procenat viška zaposlenih od 7,2 odsto, kao u republičkoj urpavi.

Sindikati takođe navode da su razlozi štrajka - ponašanje direktora i rukovodstva Zavoda, koje je skrivalo od zaposlenih koliko će radnika biti višak i uporno odbijalo socijalni dijalog sa sindikatima i Socijalnim savetom zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: