Jeremić: Ponoš je dobar izbor

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić izjavio da je zadovoljan odlukom Vlade Srbije da imenuje Zdravka Ponoša za pomoćnika ministra spoljnih poslova za bilateralu.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2010.

20:19

Default images

Jeremić je rekao da bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije ima veliko diplomatsko iskustvo, jer se niz godina nalazio u Sektoru Vojske Srbije za međunarodne vojnu saradnju. Prema njegovim rečima, Ponoš ima i vrhunsko obrazovanje i govori više svetskih jezika.

"Nije neobično da visoki penzionisani oficir nastavi karijeru u diplomatiji i jedan od primera za to je i Kolin Pauel", kazao je Jeremić.

Vlada Srbije postavila je Ponoša na mesto pomoćnika ministra spoljnih poslova na jučerašnjoj sednici.

Ponoš je krajem decembra 2008. godine razrešen dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Srbije, a godinu dana kasnije predsednik Srbije Boris Tadić doneo je ukaz o prestanku njegove profesionalne vojne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: