Novinari zadržani u policiji

Novinari TV produkcije Glas juga i KIM radija, Tijana Arsić i Dragan Ilić, pušteni su posle višesatnog zadržavanja, iz policijske stanice u Uroševcu.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2010.

00:42

Default images

Kako je izjavila Arsićeva, oni su se vraćali sa događaja u Štrpcu i na putu primetili da policija pretresa načelnika kosovskog okruga Gorana Arsića, bivšeg predsednika opštine Kosovo Polje Dejana Nedeljkovića, i novinarku Draganu Zečević. Ona kaže da su zaustavili vozilo i gledali tok pretresa.

Mi smo uzeli kameru i snimili smo to. Malo smo se udaljili sa tog mesta da ne bismo bili sumnjivi, međutim, policija je došla odmah kod nas i privela nas u policijsku stanicu u Uroševcu, legitimisali su nas i pregledali materijal koji smo snimili. Onda su kontaktirali javnog tužioca i kazali da će protiv nas biti pokrenut postupak za krivično delo zabranjenog snimanja i fotografisanja, iako tamo nigde nije stajala oznaka da je snimanje tu zabranjeno", navodi Arsićeva.

"Posle nekoliko minuta, pošto je stigla potvrda iz naše kuće da smo mi zaista angažovani na KIM radiju i u TV produkciji Glas Juga, ponovo su kontaktirali javnog tužioca i utvrdili da nema osnova da se protiv nas povlači bilo kakva tužba", rekla je ona.

Pre privođenja ekipe Glas juga, pripadnici kosovske policijske službe, zaustavili su kolonu vozila u kojima se nalazio ministar za Kosovo, Goran Bogdanović, kome, na zahtev vlasti u Prištini nisu dozvolili da boravi na teritoriji pokrajine i vratili ga na administrativnu granicu.

Bogdanović je kazao da je potez pripadnika KPS, koji su prekinuli njegovu posetu Štrpcu, nepromišljen, navodeći da im je pokazao ličnu kartu koju mu je izdao UNMIK.

Zbog takvog poteza prištinskih vlasti, premijer Srbije, Mirko Cvetković, hitno je pozvao ambasadore SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i Italije da bi protestovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: